• FotoB3

  Fotografie
 • FotoB3

  Fotografie
 • FotoB3

  Fotografie
 • 1
 • 2
 • 3

Fotografie

Fotografie is voor mij een hobby. Sport vind ik het leukste onderwerp, veelal schaatswedstrijden of zomersporten die door schaatsers worden beoefend, zoals skeeleren, wielrennen en hardlopen. Dankzij Cas die een fanatieke schaatser is, heb ik wel meerdere keren per jaar de gelegenheid om een leuke wedstrijd of training vast te leggen. Muziekoptredens zijn ook een leuk onderwerp, vooral in de tijd dat Marijn nog in een orkest speelde en optrad met een schoolband heb ik daar foto's van gemaakt. Heel af en toe fotografeer ik een vrij onderwerp.

Ik heb prima apparatuur, maar het is niet professioneel. Ik doe mijn best, en af en toe valt het tegen en soms zitten er positieve uitschieters tussen.

De foto's plaats ik tegenwoordig vaak op mijn Facebook pagina. Oudere albums staan op Picasasweb.

Denk je dat ik een leuke foto van jou hebt gemaakt, dan mag je gerust contact met mij opnemen. Maar reken op niets ;-)

Foto Gallerij

Afbeelding www.MediaB3.nl

image

image

Afbeelding www.MediaB3.nl

image

image

Afbeelding www.MediaB3.nl

image

image

Marathonzaterdag op de Uithof: het NK Jeugdmarathon en de KPN Cup 12. Onderweg naar de Uithof kan ik mij de laatste NK Jeugdmarathon op de Uithof nog goed herinneren. De Uithof had soms onaangename verrassingen, maar dit toernooi bleef het beperkt tot een leeglopende boarding, die gelukkig tijdig weer was opgeblazen. Voor Cas, toen nog junior B, werd de wedstrijd een teleurstelling. Als Zuid-Hollands kampioen en in bloedvorm, waren de verwachtingen hoog. Maar een beuk van een andere rijder, die wel het podium haalde, en door de val die daarvan het gevolg was, was de droom vervlogen. Maar ook de wedstrijd van de dames junioren A is er één om te herinneren. Meerdere rijdsters uit Zuid-Holland die kans maakten. Allereerst Lisa van der Geest, die heel bewust voor de marathon had gekozen en had bedankt voor het aanbod van de langebaanselectie van het Gewest ZH. Ik herinner mij nog goed haar laatste zomerskeelertraining in Leiderdorp waarna ze haar beslissing bekend maakte. De marathon was simpelweg meer haar spelletje, waar ze haar energie kwijt kan. Lisa reed het NK in het tenue van haar ploeg Groene Hart. Ook in actie: Iris van der Stelt. Die dan nog niet zo duidelijk voor de marathon heeft gekozen. Zij rijdt dan nog wel langebaanwedstrijden maar is steeds meer te zien in de marathonwedstrijden. In de finale is er een kopgroepje van 4 dames: 3 landelijke rijdsters met onder meer Lisa en 1 rijdster "uit de regio": Iris. Iris rijdt in de laatste bocht in de 2e positie met Lisa vlak achter haar. De laatste 100 meter leveren de 4 rijdsters een uiterste inspanning in de sprint. En Iris wint die battle. Met het Nederlands Kampioenschap op zak maakt Iris de definitieve stap naar de marathon, en al snel komt het bericht dat ze gaat voor het team van MKBasics. Met dat beeld in gedachten bedenk ik mij hoe mooi het zou zijn als Iris vanavond op de Uithof bij de cup wedstrijd weer de hoogste trede van het podium kan betreden. En in de finale lijkt het de goede kant op te gaan. Maar als ze als eerste de laatste bocht uitkomt dan begint toch een beetje de twijfel. Het is nog een heel eind op volle snelheid naar de finishlijn. Ja-Nee-Ja-Nee-.. Pas enige tijd na de finish, na bestudering van de finishfoto, wordt duidelijk dat Iris net niet de wedstrijd heeft gewonnen. 0,004 seconden is het verschil tussen 1 en 2.

Auteursrecht, Portretrecht, Publicatie & Naamsvermelding

Ik ben een hobby fotograaf maar desondanks is het verstandig duidelijk te zijn over zaken als portretrecht, auteursrecht, naamsvermelding, kosten etc.

Eigen gebruik

Sta je op een foto dan mag je die foto gebruiken voor eigen gebruik, zoals op een eigen website of voor een afdruk voor jezelf. Plaatsing op eigen Facebook, twitter of een andere social media is uitsluitend toegestaan als ik zelf de foto daarop heb geplaatst (in dat geval is het natuurlijk beter om de foto te delen). Het auteursrecht draag ik daarmee niet over. Natuurlijk wel leuk als je vermeld dat ik de fotograaf ben. Staat er een watermerk in de foto dan mag deze niet worden verwijderd of bedekt.

Portretrecht

Uiteraard respecteer ik het portretrecht. Sta je op een foto en ben je van mening dat jij in jouw belangen wordt geschaad, of vind je het om een andere reden onprettig dat ik de foto publiceer, neem dan contact met mij op. Dan bespreken wij samen hoe we het oplossen.

Auteursrecht, Publicatie en naamsvermelding

Als ik een foto verkoop behoud ik het auteursrecht. Zowel afdrukken als downloads van het digitaal bestand mogen alleen worden gebruikt voor eigen, niet commercieel gebruik. Ook als ik de foto's gratis verstrek. Tenzij de foto nadrukkelijk verkocht of verstrekt is voor commercieel gebruik.

Gebruik bij een bericht op de site van de vereniging waarbij je bent aangesloten beschouw ik als voor eigen gebruik, maar ik vraag dan wel om naamsvermelding bij de foto. En ik waardeer het als je mij een mailtje stuurt met de link.

Ook van een foto die gekocht is vrij van rechten behoud ik het auteursrecht. De foto mag uitsluitend gebruikt worden voor de publicatie waarvoor deze gekocht is.

Gebruik in regionale of landelijke media of websites die niet gerelateerd zijn aan jezelf of de eigen vereniging uitsluitend na goedkeuring.

Als je vooraf contact met mij opneemt dan kan ik beoordelen of de foto geschikt is voor de gewenste publicatie en deze speciaal daarvoor bwerken

Tenzij nadrukkelijk wel door mij gegarandeerd kan ik niet het portretrecht overdragen omdat deze nog door de geportretteerde kan worden verzilverd.

Bij publicatie, ongeacht toestemming van mij, ongeacht de aard van het medium en ongeacht de hoogte van een vergoeding, is naamsvermelding verplicht.

Prijzen en vergoedingen

Ik verstrek af en toe foto's aan media (zoals lokale kranten) en websites voor illustratie bij nieuwsitems. Daarvoor reken ik soms een geringe vergoeding.

Let op: In situaties waarin ik vooraf geen goedkeuring heb gegeven en/of waar geen zakelijke afspraken zijn gemaakt, en waar redelijkerwijs geen sprake is van "eigen gebruik", breng ik minimaal een dubbel commercieel tarief in rekening.